Wiosenne roladki z cukinii i koziego sera

Dziś pierwszy dzień Wiosny. Nie wiem, jak Wy, ale ja już nie mogę doczekać się, aż wszystko się zazieleni i zakwitnie. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą w przygotowaniu wiosenną roladkę z cukinii i koziego sera. Fajnie sprawdza się jako przystawka lub jako imprezowa przekąska.

Składniki:
1 nieduża cukinia
Kozia roladka dojrzewająca
Marynata:
2 łyżki octu winnego
2 łyżeczki ostrej musztardy
2 łyżeczki miodu
sok z połowy cytryny
2 ząbki czosnku – bardzo drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę
1-2 łyżeczki mieszanki ziół suszonych: oregano, koperek, bazylia, pietruszka, tymianek
sól i pieprz do smaku
Szczypta mielonego chili
6 łyżek oliwy

Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.

Za pomocą obieraczki do warzyw pokroiłam cukinie na cieniutkie paski.

Zalałam marynatą i odstawiłam na ok. godzinę.

Kozią roladkę pokroiłam  w plasterki, a następnie na połówki.

Układamy na cukiniowym pasku porcję sera i zawijamy w roladkę. Gotowe. Wiosennie i smacznie

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *